IMPORTANT:

LOOKING FOR DROPSHIPPER AGENT, COMISSION 10-30% DEPENDS ON PRODUCT, NO FEES REQUIRED.
Those interested email to bettermoms@gmail.com

Tuesday, 9 August 2011

Trick pakaikan CD dari newborn

Nak pakai cd dari newborn? Boleh ke?

Beberapa customer ada bertanya. Saya nak pakaikan anak cd tapi anak masih kecil, baru 2 minggu, boleh ke?

Jawapannya BOLEH sesangat!!!

Tapi.. Ada tricknya.

Pertama, baby yang baru lahir ni berak banyak kali. Kadang tengah tukar pampers pun boleh berak. So kalau pakai pampers pakai buang mmg banyak. Masa my first daughter dulu seminggu satu pack pampers. Tapi kalau nak pakai cd, nanti banyak pulak nak basuh.

First Trick!
Jangan guna insert dahulu, guna kain napkin biasa yang boleh beli kat supermarket biasa, lipat dan letak DIATAS cd, bukan dalam pocket cd.

Kalau baby berak sikit atau kencing sikit, tak kotorkan cd lagi boleh buang yang napkin atas tu ganti napkin baru dan guna cd yg sama. Ini biasa terjadi bagi baby dalam pantang. Lagipun napkin cepat kering

Second Trick!
Bila dah habis pantang dah kurang berak tapi still baby agak kecil, pakaikan 1 insert shj setiap kali, jangan pakaikan 2 insert kerana baby kecil tidak kencing banyak maka tidak perlu 2 insert.

Third Trick!
Sediakan kain napkin biasa untuk digunakan semasa kecemasan, jika semua insert CD basah, boleh gunakan CD bersama napkin biasa ( kerana CD cover lebih cepat kering berbanding insert)

Mudah shj berCD :)


No comments:

Post a Comment